CHRISTOFF EN LINDSAY

Op 18 juni 1976 werd in Ninove Christoff De Bolle geboren, het eerste kindje van Roger en Simonne. Twee jaar later, op 11 augustus 1978, kreeg hij er zusje Lindsay bij. Samen vormen ze vanaf dan een onafscheidelijk stel. Al vroeg blijkt dat de muziek hem in het bloed zit want op 3-jarige leeftijd zong hij Vlaamse liedjes op familiefeestjes. 

Aangezien voordragen en toneel spelen zijn grootste passie waren, buiten auto’s verzamelen, begon hij op 6-jarige leeftijd dictielessen te volgen. Tot zijn 16 jaar liep hij school in het IKSO in Denderleeuw waar hij economie-moderne talen studeerde. Toen Christoff 12 jaar was besloot hij zangles te volgen en mocht hij in het kerkkoor van Hemelrijk zingen. Door toedoen van zijn moeder, die zonder zijn medeweten een cassette had opgestuurd, nam hij deel aan de VTM-Soundmixshow. Daar bracht hij het nummer “Voor jou” van Luc Steeno en eindigde daarmee op de vierde plaats.

 “Ik voel me zo goed” werd in november ’91 zijn eerste single, een cover van de hit “I promised myself” van Nick Kamen. Daarna volgden “Hals over kop” en twee duetten met Lindsay namelijk “Liefde is meer dan een woord” en “Door regen en door wind”. Ondertussen ging Christoff naar de Showbizzschool in Oostende. In 1993 waagde hij zijn kans bij de preselecties voor Eurosong met het liedje “Zend een sos”. Eind 1994 bracht hij het vrolijke “Terug naar de zon” uit en begin 1995 scoorde hij met “Onder de toren” Dat waren de eerste singles die werden uitgebracht bij Assekrem records, waar Christoff op zijn 18e zijn eerste proffesionele platencontract tekende. 

In dat jaar kwam ook zijn eerste album op de markt, wat meteen goud werd. Ondertussen werd hij regelmatig gevraagd om op te treden en werd hij alsmaar populairder bij het publiek. Het was dan ook geen wonder dat ook zijn volgende singles hits werden. En zo verscheen in 1996 “Intro”, zijn tweede full-cd. Ook “We nemen elkaar zoals we zijn”, terug een duet met zijn zus Lindsay en “Koning clown”, “Kopje onder” en “Samen dromen” kregen de erkenning die ze verdienden en prijken dan ook op de cd “In volle vlucht” die in 1997 verscheen. 

Het jaar daarop sheerde hij hoge toppen in Tien om te zien en de top 10 met “Een optimist” en in 1999 behaalde hij een mooie plaats met “Een engelbewaarder”. Het is ook in dat jaar dat hij zijn vierde cd “Millennium” uitbracht. De singles “Ik wil je nooit vergeten” en “Dédé mon copain” hadden minder succes. In 2001 was er echter een goede reden om feest te vieren want Christoff stond dan 10 jaar op de planken als zanger. Ter ere daarvan kwam er een verzamel-cd op de markt met zijn grootste hits. Terzelfdertijd kwam ook de single “Zoveel vrouw als zij” uit, die terug hoge toppen bereikte. 

In 2002 waagde Christoff voor de twee maal zijn kans bij de selecties voor Eurosong met het nummer “Op naar de top” waarmee hij iedereen overtuigt om het leven positief te bekijken. Hoewel de vakjury niet zo’n positieve commentaar gaf, werd het nummer wel een hit. In de volgende singles Amor en De flamenco speelt, veranderde Christoff e Neem ook een kijkje op de website vanChristoff...www.christoff.be